Vína Cagnulari

Charakteristika odrůdy vinné révy

Této starobylé odrůdě se nejlépe daří v malé oblasti na severozápadě provincie Sassari. Upřednostňuje vápenato-jílové lehké prosluněné půdy, kde se stále pěstuje systémem “ad alberello sardo“ nebo s nízkým vedením, čímž získává vysoký obsah cukrů a polyfenolů, které dodávají vínu strukturu a plnost. Odrůda je podobná Bovale sardo, k níž ji mnozí odborníci přirovnávají.

Ze zpracování této odrůdy vzniká DOC Alghero Cagnulari.

Víno se vyznačuje zářivě rubínovou barvou a výraznou a elegantní vůní lesního ovoce a zavařenin, zahalenou podmanivými a jemnými balzámovými tóny. Chuť je výrazná, hřejivá a příjemně hebká.

DOC ALGHERO CAGNULARI

Odrůda Cagnulari min. 85%, max. 15% jiných odrůd vhodných pro pěstování v oblasti Sardinie
Oblast výroby Území okresů Alghero, Ittiri, Olmedo, Ossi, Tissi, Usini a část okresu Sassari
Výnos v hroznech Max. 13 t/ha
Výnos ve víně Max. 70%
Obsah alkoholu Min.11,0°